Святкове Панеттоне – смачний італійський сувенір.
Свіжоспечена італійська паска Panettone - неймовірно повітряна і пишна. Яскраво виражені нотки цедри апельсина, лимона і екзотичного лайму підкорять серця ваших знайомих. Коли відкриваєш яскраву упаковку і дістаєш ніжну на дотик Панеттоне, у цю ж мить повітря навкруги наповнюється духмяним ароматом, адже ви привезли запашний шматочок святкової Італії ;)
Щоб по справжньому оцінити смак Панеттоне вирушайте в подорож до Італії. Пишний смак Panettone – справжня італійська гордість. В Італії така випічка у продажу круглий рік! Ще один плюс, щоб придбати Panettone як сувенір з Італії – завжди красива і виняткова упаковка, яка естетично підтримує статус вишуканого подарунка. Дуже зручний сувенір з ручками ;)
Італійці перетворили звичайну паску в справжній кулінарний витвір мистецтва. Наявність різнокольорових цукатів, кураги, м’якеньких родзинок та особливий процес приготування зробили Панеттоне традиційним італійським сувеніром, де яскраво-червоні сушені вишні та зелені цукати символічно відображають кольори італійського прапору!
Коли бачиш таку красу, руки так і тягнуться чим по швидше відщипнути хоча б маленький шматочок паски і скуштувати на смак цю дивовижну італійську випічку. Чудовий ароматний мікс з легенькими нотками мускатних горіхів, меду, кардамону, ванілі та кориці огортає розум. Спробувавши хоч скибку італійської Панеттоне, спинитись дуже важко! Хто береже фігуру – не кажіть, що вас не попереджали ;)
Рецепт Панетонне не даємо, бо самі до кінця не розібрались у процесі ;) Насправді, приготування і випікання справжньої італійської паски – це найвищий рівень пекаря-кондитера!
Довготривалий процес виготовлення Панеттоне (тільки саме тісто вистоюється - протягом 8-12 годин!) та особливі умови запікання створюють в пасці «бомбезний» ефект, коли увесь аромат запашних інгредієнтів залишається у середині випічки! А коли настає час розрізати Панеттоне і особисто вдихнути неперевершений аромат, на мить ви в розгубленості, бо не піднімається рука розрізати такий кондитерський шедевр. Адже, як правило, прикрашають пасочки теж дуже красиво і колоритно..
Але рано чи пізно ми трепетно робимо перший надріз і королівська глазур з хрускотом розбризкує кольорову оздобу. Жовтий або ніжно помаранчевий колір скибки з вкрапленнями солодких цукатів естетично захоплює вас в ейфорію нових смакових відчуттів. І звичайний вечір з чашкою теплого молока та скибкою Панеттоне перетворюється на святковий.
Хочете легенду для романтичної вечері? Ось найправдивіша: «Закоханий міланський кондитер хотів здивувати свою кохану дівчину, якимось витонченим смаколиком. Одного разу він вклав у паску усі свої кондитерські вміння та ризикнув добавити туди цукати і сушені фрукти. І створив новий кондитерський шедевр, який спочатку сподобала його дівчина, а згодом - уся Італія. Міланського пекаря звали - Pan di Antonio!».
Тривалий час Panettone – був символом закоханості з присмаком романтики. Це був щедрий вчинок спекти для своєї коханої людини таку виняткову паску. Адже родзинки, солодкі цукати та безліч інших інгредієнтів були дуже дорогі. Не даремно в ті часи Панеттоне називали - «хліб розкоші». Оздоблену запашну випічку могли собі дозволити замовити тільки дуже заможні люди.
Сьогодні витончений смак Panettone може спробувати будь-хто!
Італійський сувенір - Панеттоне!
Панеттоне - їх люблять дорослі та діти!